Elements of rock- Gothic bellydance

2009-05-21 till 2009-05-23

Bilder i bilddagboken: "Magdisochper"
och myspace "Magdalena Gothic bellydancer":  http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=234033713



19.42 satt jag och Per på flyget från Stockholm till zurich (Sweiz) för att delta på den kristna metal festivalen: Elements of rock.
När vi väl kom fram till Zurich flygplats och hade hämtat våra väskor för att med tåg bege oss till utkanten av Zurich, "Uster", där festivalen äger rum möttes vi (ovetandes)  av en arrangör av festivalen. Vi tänkte att vi kunde ha följe tillsammans med honom. Vi trode då att han var besökare. Men han sa att han hade kommit för att hämta oss för att köra till Uster. Per och jag mötte varandra med överraskande blickar  och följde glada med. När vi sedan kom till hans bil hade han trott vi var "Morgenrode" (Norskt black metal band). De hade missat sitt plan. Givetvis fick vi följa med honom till Uster.

FREDAG:
Torsdagens alkohol-festande av festivalbesökarna kändes oväntat och gav ett lite stökigt intryck. Men van festivalbesökare som man är vänjde man sej snabbt och det spårade inte ur som vi trott.
Detta är dagen då jag skulle öppna festivalen med min gothic bellydans, detta skedde strax efter 18.
På förmiddagen hölls bibelläsning, lovsång och vi fick nattvard. Det kändes som en bra start på denna dag.
Mitt på dagen hade jag en avtalad tid för genrep och soundcheck. Vi kollade ljus, rök och ljud. Jag fick precis lagom mycket yta att dansa på och trägolvet var mycket bra för detta ändamål).
Detta är första gången jag får möjlighet att ha så mycket effekter på scenen. Det kändes stort och pampigt. Detta skulle förstärka min coolhet på scen inför alla dansokunniga metalheads ;). jag måset erkänna att jag var lite spänd på vad jag skulle få för respons. Efter genrepet lyssnade vi på ytterligare ett seminarium av Jim Laverde från "Barren cross", USA. Han pratade om vikten av bön, speciellt i dessa tider då kyrkan får allt mindre aktiva medlemar.
Sedan fanns det möjligheter för folk att bli bedda för. Det fanns en väldigt öppen och ödmjuk, kärleksfull känsla här. Speciellt gentemot varandra.
Hur är Sweizarna?
Jag fick en tidig syn av att de gärna inte tar kontakt med utrikiska folk pga att de (skäms över att de) inte kan engelska alls bra. Detta skapade lite grupperingar bland folket på festivalen. Lite trist tycker jag. Men de vi pratade med (arrangörer och bandmedlemmar) var jättetrevliga, snälla och initiativrika på att ta kontakt. Jag och Per  blev tex väldigt välbemötta och fick nästan allt vi ville och behövde.

Ett par timmar innan dansuppvisningen gick jag till logen för förberedelser, påklädning, sminkning och uppvärmning. För övrigt hade jag samma loge som "illuminandi" :). Samuel, huvudarrangören, frågade om han fick be för mej intill scenen innan jag skulle dansa, vilket han gjorde med/för alla banden. Detta gjorde att det verkligen kändes som en Gudsnära festival. Jag ville naturligtvis detta.
Med shiffong- chalen över huvudet, för att öka den mystiska känslan i Karl Sanders "Temple of Lunar", gick jag förväntansfull ut på scenen i det dunkla mörkret och gav allt jag kunde. Det var en häftig känsla och jag kände samtidigt pressen på att försöka fånga alla metalheads intresse för denna dans. Jag kunde inte annat än att göra mitt bästa och jag är nöjd med min insatts och fick bra respons. Ett ständigt störande faktum är känslan av att musklerna låser sej lite, antagligen av alla spänningar och alla andra känslor som flyger omkring i kroppen just då. Men det är något som tillhör antar jag :)
Den goda responsen gör att man växer och pushas frammåt  i det man gör. Kontruktiv kritik är det jag främst söker men på denna festivalen var det svart på vitt (fina kommentarer/ och ett enstaka fördomsfullt uttryck byggt på oventande). Har man inget intresse av dans så har man heller ingen kunskap kring den.
Ett möte jag blev väldigt glad över var då en arrangör av festivalen "Brainstorm", Holland, nappade på denna dans och ville att jag skulle delta i deras kommande arrangemang. Då kände jag "vilken tur att jag åkte hit ändå". Även en intresserad kvinna från Sweiz ställde några frågor till mej med tolk.

Jag kände att jag har mycket att säga om dansen.
Därför funderar jag att i framtiden, under någon festival, ha ett seminarium där jag får möjlighet att berätta om dansen. Detta kan vara "the thing" för att vinna folks intresse. Som en del i en lång process mot en praktisk dans- workshop för kristna. Jag måste ha tålamod nu för att komma dit. Jag vill inte vara ensam med denna andliga dans. Jag vill inspirera och bli inspirerad och hylla Gud tullsammans med andra i dansen!
Jag upptäckte även i intervjun av Bob Beeman under lördags-förmiddagen att jag har mycket jag vill berätta om dansen och även förklara för de som har fördomar och de som vill veta mer.

Resten av kvällen kunde jag slappna av och bara vara. Det vara skönt att känna när alla spänningar släppte. Vi gled omkring i åskvärmen inomhus. "illuminandi" var ett av de få banden jag ville se denna kväll. De var strålande och det märktes att de hållt på att spela ett tag, 7 personer på scen kräver nog endel jobb. Perfekt liveband var de! De fick igång publiken och de skapade en skön stämning.


LÖRDAG:
Upp i tid inför alla förberedelser. Startade "the service" med en del av fredagens dans  kl 10:30. Under detta framträdandet var det lite lugnare (morgontrötta?) och mindre tjoande folk. Det var kanske 100-150 närvarande. Under fredagen var det ca 300-500 personer.
Efter dansandet hoppade jag ner från scenen för att bli intervjuad av Bob Beeman, pastor USA. Han ställde frågor om bakgrunden till hur jag började dansa denna dans och hur den sensuella delen ger sitt uttryck i den gotiska dansen.
Framför allt den sistnämnda är en bra och viktig fråga ställd av Samuel (huvudarrangör). Här fick jag förklara att den sensuella delen/rörelserna omvandlas till mystik i kombination med de alternativa kläderna, musiken och attityden.
Intervjun vart för kort för att jag skulle kunna ge en bra och tydlig bild av dansen. Men jag fick lite viktigt sagt ändå :). Härefter blev det "hillsong"- inspirerad, unison lovsång :) med Barren cross- Jim. En väldigt hängiven och glad man.
Efter detta kunde jag pusta ut helt och hållet.
Per och jag kikade omrking i Uster. Vi gick mot en kyrka som låg en bit upp på en kulle. Väl uppe hade vi en fin utsikt. Vi såg floden flyta ner i dalen, lite byar runt om och flera kullar längre bort. I sluttningen på kullen vi befann oss på gick stackars betes- kor i värmen med stora bjällror kring halsen. Där fanns även odlingar.
Byn Uster verkar vara ganska liten. Intill spelnings-lokalen för festivalen hittade jag finger-symbaler i en Turkisk affär :) nu kan jag öva ATS- dans! hihi.
När vi kom tillbaka fick vi mat och tog det bara lugnt. Man orkade inte göra så mycket i den kvava värmen. Kl 16.30 öppnade de dörrarna för spelning.
Senare på kvällen, närmare inpå natten, hjälpte vi våra svenska vänner från "shadows of paragon" (Black metal, Stockholm) att sälja deras Merchendice medan de var på scenen.


Jag är mycket nöjd med festivalen och min insatts. Jag tror detta danstillfälle kan skapa möjligheter för dansen att komma in i den alternativa världen och scenen. Att visa att man kan använda dansen till alternativ musik.
Dansen har betytt mycket för mej och vill gärna sprida detta och göra detta möjligt för fler. För många är ju detta väldigt nytt.
Vill tacka min älskade Per som följde mej genom denna resa och stöttar mej till 100%. Utan honom hade kanske inte denna resa och mitt första stora dans-framträdande ägt rum.
Den gotiska, alternativa dansen är en tuff och mörk värld. Jag behöver allt stöd jag kan få. Guds stöd ger mej skydd och kraft.
Vill tacka Gud för hur han använder mej och ger mej kraft i min dans.

SÖNDAG:
tåg till Zurich för sightsning och därefter flyget hem.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Bilder från Tribal Powertrip show

Foton tagna av: Maja Kristin NylanderFoton tagna av: Maja Kristin NylanderFoton tagna av: Maja Kristin NylanderFoton tagna av: Maja Kristin Nylander

Nu flyger vi snart till Zurich....(för "GBD")

Nu är det inte lång tid kvar tills jag och min älskade Per åker till Zurich (Sweiz). Jag ska öppna festivalen med min Gothic bellydance och även dansa och bli intervjuad under lördagens seminarium på förmiddagen.
Det ska bli så spännande verkligen. Att dansa inför metalheads och gothare ankomna från världen över, som för övrigt säkert inte har någon som helst aning om dans....är speciell. Hoppas folket där kommer uppskatta dansen iallafall! :)

Det är en dröm sedan en tid tillbaka som går i uppfyllelse. Det är på kristna alternativa festivaler dansen hör hemma på något sätt. Den går hand i hand med musiken och det kristna engagemanget.  Den sluter samman säcken och skapar nya vägar för den alternativa scenen. Den sätts i nytt perspektiv, eftersom jag inte dansat inför alternativa kristna på sådan tillställning förrut. Den har sin mening där också, även om det är en viss skillnad på att dansa för icke kristna och kristna ur missions synpunkt. Jag har folk att nå ut till här också.
Känslan och fördelen med att dansa för sådana som inte känner till dansen så väl är att de har en lite mer övergripande syn och inte kan djupanalysera min teknik.
Men för den sakens skull är det ingen simpel koregrafi jag satt ihop för denna uppvisning. Tvärt om!  jag utamanar mej själv mer och mer samtidigt som jag utvecklas och blir bättre i alla element i dansen.
Det kommer bli en dans som börjar mystiskt och spirituell i sagta i tempo och övergår i snabbare och mer "utåtagerande" till hård industri/metal musik......kommer finnas tillgänglig att se via youtube senare.

The holy spirit gonna light my way
Gud välsigne er!



RSS 2.0