Metal Town 2010

Efter en paus i skrivandet här återkommer jag nu med ett inlägg om Underground- Church:s missions satsning utanför Metal Town, festival i Göteborg i helgen. Mycket har hänt sedan förra inlägget men jag känner att detta är värt att ha dokumenterat, samt för er som inte kunde närvara men är nyfikna på hur det gick :)

FREDAG:

Med förväntan och glädje anlände vi kl 16 till Metal Town med tyg-banderoll ("Underground Church"), Metal biblar, bandare och kristen div hård musik, bullar och flyers att dela ut.
Vi landande nästan på samma ställe som förra året. Men eftersom entrén hade flyttats fick vi göra detsamma. Man vill ju ha bästa platsen och det blev intill en av de två vägarna utanför (en liten bit från entrén) intill ett matställe och sop-tunna. Banderollen hängde vi upp i trädet och la fram våra bullar som fungerade som en länk till folket för att skapa möjlighet till samtal och gemenskap. Bullarna är nytt för i år och det var en bra idé som uppskattades minsann!
Vi var 20 st från Underground Church, varav 8 st vänner som besökte oss för detta tillfälle.

Vi packade upp, satte oss, umgicks och väntade in (förhoppningsvis) nyfikna besökare.
Det kom fram folk till oss lite då och då. En kom för att sätta sej och läsa en bok (han kan ha känt sej trygg i vår närvaro...vem vet). En annan kom som väntade på sina vänner som var inne på festivalen och ett par kom lite då och då till oss och snackade...som blev våra stammisar...typ. Ett par gäng kom till oss, bla ett gäng fick vi bra kristen inriktad disskussion med, samtal på en bra och ödmjuk nivå...precis så som man önskar men knappt väntar sej.
Bandaren ljöd av bla extol, blindside, "HB" och crimson moonlight. Men tyvärr tog batterierna slut sen på kvällen och jag missade att få med de extra jag köpt. Men vi tog fram gitarren och sång-häfterna och sjöng bla "bring me to life" (evanescens), shackles och en o annan känd läsarsång istället.
Vi fick delat ut 3-4 biblar denna dag till de vi samtalat med som ville ha.
När klockan närmade sej halv tolv och innan strömmen från festivalområdet kom packade vi ihop våra saker. Man tror att det ska hänga fler festar- folk, som dessutom har modet att komma fram till oss, denna sena tid. Men många tar sej in för att lyssna på de stora banden som ju spelar sist. Vi märkte dessutom att det var ganska lätt att få festival- band gratis.

Med "do, do hast..." ljudande från scenen gick vi över bron och hem.
Det blev en lyckad dag! tycker iaf jag :)




LÖRDAG:


Denna dag började med regn som vi trode skulle ge med sej när vi skulle bege oss till festivalen. Men när vi var i nisse-terminalen började det regna...igen!
Vi väntade in solen och mellan regnmolnen begav vi oss till festen. Vi hann packa upp alla saker innan regnet kom...igen. Men det vart faktiskt ganska mysigt att sitta under paraply i regnet. Folk hade tagit sej ut ändå. Vi passade på att be inför kvällen.
Denna dag var vi 14 st från U-ch, varav 6 st av våra vänner som besökte oss.

Efter en stund slutade äntligen regnet och vi kunde förflytta bullarna längre ut på gatan så folk lättare kunde våga sej ta :)
Denna dag behövde vi inte våran bandare. Våra grannar bakom spelade hög musik, det vart allt från "mumin-sången" (vad den nu heter...) och passande nog: "Pärleporten" och "Jesus is a friend of mine..." (populär tönt-musik-video).
Vi fick, som igår, besök lite då och då. Mest besök vart det nog närmare slutet (runt kl 22). Några ville ha biblar så vi delade ut ca 4 st till de vi trode skulle läsa dem. Det är bra att fråga men ingen garanti ju.
Vi planerade att packa ihop ungefär samma tid som igår. Efter vi gjort detta satt en och annan besökare kvar och samtalade med en av oss. Våra stammisar från gårdagen hängde lite med oss även idag och verkade en aning förvånade att vi redan skulle bege oss.
Åter igen en lyckad dag med samtal, gemenskap, fika och häng! :)

TACK ALLA!



Helgens minne/citat: "Jesus is a friend of mine..."- sången. Har du något annat/mer?
(förra årets citat: "Är ni kristna satanister?)

Vad har vi lyckats med?
Jag tycker bullarna vart lyckat. Det vart posititvt hos många folk och det blev en länk för att få kontakt i många fall. Vi har hittat en bra "taktik" i samtal med människor. Vi tar inga genvägar för att komma till snack kring den kristna tron. "Vanligt" okonstlagt snack och att låta bollen ligga hos dem. Att visa intresse för folk i allmänhet och att bjuda på sej själv funkar bra.

Vad har vi lärt oss till nästa gång?
Att ev ha bättre sterio och att ha större och tydligare skyltar om bullar, biblar, flyers (större flyers att hänga upp i träd..?). Att ha ett partytält, speciellt om det regnar. Pratade med en polis där på plats och det är ok att sätta upp ett sådant på sådan mindre allmän plats OM man plockar med sej det när man går.


Det var nog allt. Om du har något att tillägga får du gärna lägga till!!

BLESS!






RSS 2.0