Mitt vuxendop

2009-07-12 döpte jag mej i Delsjön som är största sjön närmast centrala Göteborg.

Prästen: Hans från Buråskyrkan gjorde så att min dop blev möjligt.
På samma gång förnyade Per sitt barndop. Eftersom han levt ett icke kristet liv innan så ville han förnya sina löften.

Turligt nog blev det en fin dag med sol efter några dagars regnande *snacka om tur*. Fast otruligt nog var jag förkyld.
Men när jag skulle genomföra en sådan väntad sak som dopet trängde lycka igenom viruset :)
Till en början var det lite svårt att koppla av pga att man var lite orolig att allt inte skulle gå som väntat, som till exempel att halva Göteborgs befolkning/ badgäster skulle vara samlade just där vid den populäraste viken, just då i det fina vädret. Men vi hittade en bra plats längst bort i kanten av sjön innan skogen tar vid. Det var inte mycket folk vid delsjön *pusta ut*.
Tanken var från början att inte vara just här vid den populära viken pga att det brukar samlas mycket folk, men eftersom det hade regnat de gångna dagarna och vi inte hade mycket hopp för solen så valde vi denna plats ändå (vilket vi mer och mer insåg kunde va fel val....)


Vi var en liten skara som samlats. Det var mamma, pappa, syster Madde, Per, Präst Hans med dikanonissa och Fadder Rebecka med familj. Farmor som gärna velat vara med fanns med i tankar och bön. Jag fick ett fint skrivet kort av henne med bla en sång från hennes eget dop som betytt mycket för henne; ”Det är saligt på Jesus få tro”.

Programmet kunde gärna rusa på, för den största förväntningen låg på själva dophandlingen förståss :) Den har jag väntat på i ca 3-4 år. Eftersom jag inte hittat en församling jag trivts i förren nu så blev dopet av nu.
Dopet är en slags ingång till den kristna tron och dess familj/ församling därför känns det bäst att ha en församling att tillhöra i samband med dopet. I samband med dop-samtalet med Hans har jag verkligen förstått hur viktig dopet är i sitt kristna liv. Ur ett avskalat perspektiv är man inte ens bekännande kristen/ tillhörande den kristna tron om man inte är döpt. Fri från synd är också en betydande del för dopet. Du förstår hur viktig denna dag var för mej!... :)

Känslan av att precis har sänkts ner i havet tre gånger (döpt i Fadern, Sonen och den heliga Anden) var total lycka. Det går knappt att beskriva. Jag har inga övermänsliga/ andliga totalt hängivna upplevelser (som att falla ihop) eller så av denna stund, det förväntade jag mej inte heller. Men det jag vet och kände var att helige Anden förgyllde mej.
Efterråt var det förbön och torka som gällde. Därefter begav vi oss till Buråskyrkan för att fira nattvard och sjunga en stund före Gudstjänsten kl 18. Under Gudstjänsen fick vi berätta om dagens händelse och blev offentligt med i församlingen. Därefter var det café i kyrkan.


Bibelord från Fadder Rebecka:
Matt 6:33
”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska allt annat tillfalla er”

Bibelord från Farmor:
Jeremia 29:11
Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag ska ge er en framgång och ett hopp.
 
 
 
 
  Ta bort  
 

Bilder från dopet. Foto: Madeleine Martinsson

Foto: Madeleine Martinsson

Spiritual Gothic Bellydance

Log-picture....  Till kommande förening för kristna alternativa bellydancers/fusion oriental
*Log-picture*  Till kommande förening för kristna alternativa bellydancers/ fusion oriental

RSS 2.0