Uppvisning i Tribal fusion, Poi och livetrumma!


Fler bilder på min myspace: http://www.myspace.com/magdalena.martinsson
INFON:

______________________________________________________________________________________________

På lördag blir det uppvisning i modern orientalisk dans (Tribal/ gothic fusion) kombinerat med eldkonst (poi) i 2 akter.
Johannes står för poi...
Magdalena för dans och finger-cymbaler...
Chris för trummandet....
Rebecca gestaltar Jesus.
...Bakgrundsmusik: Royksopp, Karl Sanders och Burlap to cashmere....

Plats: Någon stans omkring Storan. Hör av dej till mej för mer info!
När: Efter kl 21.30


Akt 1: "Människan blir frestad och nedbruten av ondskan. Men Jesus hittar människan och hon blir räddad". Detta gestaltas genom tribal/ gothic fusion- dans och Poi. Varar i ca 15min.

Akt 2: "Hear my prayer". Magdalena- tribal fusion- BD, koreografi, Poi.


Varmt välkommen!

_______________________________________________________________________________________________



Tidigt på lördagskvällen kom Johannes och Rebecka till mej för att genrepa inför uppvisningen. Efter lite strul med låtarna i ljudanläggningen så blev vi tillslut klara.
Denna idé med dans, poi och trumma fick jag för knappt två veckor sedan efter att folk drog sej ur andra dansnummer som var planerat. Jag blev lite nedstämd och uppgiven men så kom jag på att Johannes håller på med eldkonst och har showat förrut och när han vart grymt på så fick jag hoppet tillbaka.
Jag känner så starkt för dans och mission och att förstärka detta med drama och eld vart en succé, om jag ska uttrycka hur jag kände efter showen.
Vi kom till Storan vid kl 22, det började regna (typiskt). Men vi bad inför showen, det slutade regna, vi bestämde vår plats/ scen (det blev intill storans högra sida, på hörnet...perfekt!).

Johannes dränkte ner sina eldstavar m.m i olja, bror började trumma och jag började dansa och spela på mina fingercymbaler för ett kort, kort intro och för alla att placera sej på scenen.
Sedan drog allt igång! eld, dans, trumma, bakgrundsmusik (jag hade köpt en "blockrocker"= högtalare/försträkare för ipod med "bilbatteri", som vi kunde spela högt med).
I första låten spexade jag lite med att klia runt höfterna och verkade besvärad, då upptäkte jag att jag hade en råtta (i plast då) innanför byxorna, tog fram den och grimaserade "illa". En skojig och härlig tribal fusion dans, helt improvicerad, ungefär.

Andra låten är en mörk och dyster låt med dunkelt bakgrunds- ljud och jag drog ner på hastigheten i dansen. Johannes blev framträdande här och gestaltade ondskan med helvetets eld. Han förförde mej (människan) och jag blev nyfiken. Jag blir inspirerad av satan men blir besvärad och härdad så jag vill inte veta av Satan. Jag faller sagta tungt ihop. Ondskan segrar med sin eld men då kommer Rebecca som Jesus med ljusets eld (eldstav) och vinner över satan, satan faller ner och dör. Jesus tänder på ett tygflätat kors i olja som ligger på marken och brinner.
Tredje låten har ett intro med sångtexten: "Basic intruction before leaving earth". Jag vaknar upp och hör sångrösten och ser hoppet o ljuset framför mej. Jag reser mej upp och dansar glatt och rytmiskt, full med liv, med till: "for God so much love the world, that he gave his one and only son, that whoever believes in his word shall not die but live on...". Även denna låt innehåller mest improvisations-dans.
Fjärde låten är en koreografi jag gjort till Moya Brennans "Hear my prayer". Ganska lugn och atmostfärisk låt där live-trumman och mina cymbaler förstärkte rytmen.
Sista låten är en rytmisk låt i reggey- takt ("Jamaican Praise medley" med bandet: "New worlson") där jag inbjuder publiken till att komma till "dansgolvet/scenen" och dansa. Några få vågar sej fram :)

Mycket folk ställde sej och bildade en cirkel framför oss för att kolla. Någon förstod inte riktigt vad det var med korset, men hoppas hon/han fattade sen... :). Några kom fram till oss efter showen och gav komplimanger och några ville fråga om tron.
Allt vart bara så lyckat! Jag är så jätte glad att vi gjorde detta. Det känns som en ära för mej att uppträda med så härligt folk.
Jag hoppas att detta kan vara en start på vidare mission-satsningar i show- format.
Jag är glad över att alla som var med och deltog kände starkt för mission och frimodighet att använda sina gåvor genom detta uppträdande, lite även med tanke på att vi övade endast en gång ihop alla.

All ära åt Herren vår Gud!
Halleluja!








RSS 2.0